metselwerk

Metselwerken

Als vakkundig metselbedrijf staan wij garant voor kwalitatief hoogstaand metselwerk. Alle metselmethoden zijn aan ons bekend. Daarnaast zijn wij onder andere gespecialiseerd in het verlijmen van gevelstenen, dunbed metselen en pointerwerk. Verder kunnen wij ondersteuning bieden op uitvoerend en detaillerend gebied van alle metselwerkzaamheden.

Speciale metselwerken

Metselwerk is niet alleen functioneel, maar kan uw woning ook een stijlvolle uitstraling geven. Wij zijn gespecialiseerd in het metselen van boogconstructies. Spits of rond, van baksteen of natuursteen: met de juiste boogvormen krijgt uw gevel een subtiele twist.

Geef je pand unieke details door siermetselwerk

Met name bij woningen en bedrijfspanden met een authentieke uitstraling komt siermetselwerk voor. Zowel bij bestaande, klassiekere panden als bij bijvoorbeeld landelijke nieuwbouwwoningen. Maar ook wanneer u bij een modernere woning unieke elementen aan wilt brengen kunnen wij advies geven voorafgaand aan het daadwerkelijke siermetselwerk.

steenstrips

Steen strips

Er zijn verschillende goede redenen om ervoor te kiezen gebruik te maken van steenstrips. Op bijna iedere vlakke ondergrond kunnen steenstrips toegepast worden. Alle mogelijke metselstenen zijn geschikt om steenstrips van te maken, iedere kleur, maat en grofheid van materiaal. Ook kan er met elk gewenst metselverband gewerkt worden, waardoor een uitstraling van traditioneel metselwerk, zelfs met sierwerk, realiseerbaar is. Steenstrips kunnen zowel binnen als buiten geplaatst worden, en worden net als echt metselwerk ingevoegd.

Meer informatie, passend bij uw specifieke situatie, kunt u geheel vrijblijvend aanvragen

Uitstraling

Met steenstrips is het mogelijk om een bestaande muur of gebouw een compleet andere uitstraling te geven. Het grote verschil met metselen is, dat er met steenstrips geen ruimte wordt verloren. Na het aanbrengen staat er een heel ander gebouw, of ademt uw binnenruimte een geheel andere sfeer. Op deze manier is het ook eenvoudig om een deel van het pand een andere look te geven, of om een saaie muur het aanzien te geven dat hij verdient.

lijmen

Lijmwerk

Zoekt u een aannemer of onderaannemer voor de uitbesteding van uw lijmwerk? Als allround Metselbedrijf zijn wij thuis in alle soorten lijmwerk.

Mogelijkheden in lijmwerk en de soorten lijmwerk

Lijmwerk wordt voornamelijk toegepast bij het optrekken van binnenmuren. Bij lijmwerk wordt in hoofdzaak gebruik gemaakt van kalkzandsteen blokken. Er zijn twee verwerkingsmogelijkheden, handzame blokken en elementen lijmwerk. Daarbij is het lijmwerk van de handzame blokken nog verder onder te verdelen in schoon en vuil lijmwerk. Bij schoon lijmwerk wordt gebruik gemaakt van V-blokken (Vellingkantblokken). Het vuile lijmwerk bestaat uit L-blokken. Het elementen lijmwerk wordt machinaal verwerkt met een elementen stelmachine (in de volksmond lijmkraantje genoemd).

Welk lijmwerk past bij uw project? Laat u adviseren!

voegen

Voegen

Wij leveren voegwerkzaamheden in verschillende soorten, zoals, platvol geborsteld, iets terug liggende voeg, een door gestreken voeg (hierbij krijgt u een iets terug liggende gladde voeg.)
Voegen met een lange levensduur

Om de problemen met voegwerk te voorkomen is het van belang bij het opnieuw voegen voor het juiste type voeg en de juiste mortelsamenstelling te kiezen. Ook een uitgebreide nazorg voor vers voegwerk is van belang voor een sterke voeg met een lange levensduur.

Voeg renovatie en reparatie

Voegwerk dat in de loop der jaren aangetast is door weer en milieu invloeden kunnen wij weer voor u herstellen. De weersinvloeden zorgen ervoor dat in de loop der tijd de voeg poreus wordt wat kan leiden tot vocht overlast, vorstschade en in het ergste geval scheurende muren. Wij kunnen uw voegen vakkundig repareren en renoveren.

Verwijderen van oude voegen en het aanbrengen van nieuwe voegen

De enige manier om dit te voorkomen is het herstellen van het voegwerk. Is de voeg van een pand poreus dan wordt de voeg er als eerst professioneel uitgehakt, beschadigingen kunnen gemakkelijk ontstaan, we gaan hier zeer secuur mee om. Na het verwijderen van de oude voegen dient de muur goed gereinigd te worden zodat de nieuwe voeg deugdelijk aangebracht kan worden.